Sedan 2022 har Pellinge igen taxibåt

Vintern 2021 började jag planera taxibåtsverksamheten. Orsaken till det var att det inte längre fanns sådan service i Pellinge skärgård. Våren 2022 tog jag Traficoms Förarbrev för hyresbåt och sedan dess har jag kört taxibåt som egenföretagare. Verksamhetsområdet är Pellinge-Borgå.

Om mig, Johan Sundbäck

Mitt namn är Johan Sundbäck och jag är företagaren bakom J.Sundbäck boattaxi. Jag är uppvuxen och bosatt på Sundö på Pellinge i Borgå skärgård. Jag har ända sedan barnsben varit med på sjön med min pappa och farfar. Jag fick min första egna båt redan som sjuåring. Jag har spenderat otaliga timmar med att köra båt i Pellinge skärgård. Först var det såklart enbart på fritiden men senare har det blivit mitt arbete och yrke. Eftersom jag vuxit upp på Pellinge känner jag till områdena och historian, och om dem berättar jag gärna för mina kunder.

Till utbildning är jag Agrolog och har innan det studerat till landsbygdsföretagare samtidigt som jag tog studenten. Jag har tidigare arbetat i jordbruksbranschen och också inom kundbetjäning. Lokalproducerat och inhemskt är något som står mig själv väldigt nära. Därför erbjuder jag i samband med mina utfärder möjligheten att beställa någonting ätbart där det lokala och inhemska har hög betoning. Min fritid spenderar jag till stor del även ute på havet med båt eller i skogen till fots.

Se kontaktuppgifter

Johan Sundbäck styr båten.