Transportbåtar och taxibåtar

Vad vill du transportera sjövägen? Pellinge Boattaxis transportbåtar och taxibåtar skjutsar er eller er frakt snabbt till destinationen. Vi finns i Pellinge, i Borgå skärgård.ta kontakt, så ser vi tillsammans hur vi kan betjäna er bäst!

Frigga

10 personers taxibåt

Båten Frigga är en TG 7.9. Båtens längd är 7,8 meter och bredd 2,5 meter. Den drivs av en 200 hästkrafters Honda utombordare. Frigga är utrustad med de flesta bekvämligheter som man kan tänkas behöva när man färdas tryggt på sjön. Hytten är rymlig och rymmer hela gruppen under samma tak. Tack vare att hyttens sidor till största del består av fönster med smala balkar emellan har alla ombord en fullständig 360 graders panoramautsikt i alla lägen. Så i frågan om utsikt är Friggas hytt så nära man kan komma till att sitta i en öppen båt. TG 7.9 är utrustad med marknadens största taklucka och detta gör att man får in mera ljus i hytten och under de varmaste sommardagarna ger den svalka under färden. Känslan är som om man skulle sitta ute på däck men utan sidovinden. Båten har toalett och den är placerad i en avskild egen hytt i fören av båten.

Webasto värmesystemet i båten gör att man kan bege sig ut på utfärder i skärgården även då när det är kallt och ruggigt väder.

Frigga har kapacitet för max. 10 personer. Den passar perfekt för korta båtfärder till stugan eller för heldagsutflykter.

Frigga lämpar sig bäst för att förtöjas vid öar som har brygga men tack vare sin stege i fören och det elektriska ankarspelet kan man också ta i land vid en del stränder, vilket gör det möjligt att utforska öarna i vår vackra skärgård.

Tindra

7 personers taxibåt

Tindra är en aluminiumbåt av märket Arronet. Båten är 7 meter lång och 2,4 meter bred. Som drivkraft har den en 150 hästkrafters Suzuki utombordare. Tindra är utrustad med ramp i fören som gör att den passar perfekt för landstigning på de flesta stränder i skärgården. Rampen är så bred att man lätt får ombord en fyrhjuling eller rullstol. Även personer med nedsatt rörlighet kan med lätthet stiga ombord på denna båt.

Tindra har kapacitet för max. 7 personer och lämpar sig bäst för kortare eller medellånga utfärder i bra väder eller för utfärder till holmar utan brygga. Tindra är även optimal för frakter av material till holmar och öar. Rampen gör det lätt att lasta.

Blåa båten

Fraktbåt med lyftkran

Fraktbåten eller transportbåten Blåa båten är 9 meter lång och 4 meter bred järnbåt. Den har en bärkapacitet på upp till 6 ton. Båten är utrustad med lyftkran i fören vars lyftförmåga är upptill 800 kg. Den används för att lyfta material i land. Den kan också användas för att placera ut bojar och bryggvikter.